Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsinfo


”Jag vill gärna börja tävla i tennis, hur skall jag göra ?”

 

 När och var går det tävlingar som det passar för mig att anmäla mig till?

Man hittar alla tävlingar på Svenska Tennisförbundet hemsida www.tennis.se.

Under ’Tävlingstennis’ finns ’Tävlingar i Sverige’. Där klickar man på ’Sök tävling’ och får fram sidan den viktigaste sidan http://svtf.tournamentsoftware.com/ Sedan ger det sig själv, för den som någon gång befattat sig med Internet. Där finns också flikarna Tävlingskalender och Tennispoäng, där man hittar alla aktuella tävlingar och aktuell poäng för alla licensierade spelare. Man kan leta i hela Sverige eller för en region, klubb etc.

Anmäler sig till tävlingar gör man på sajten http://svtf.tournamentsoftware.com/. Man ska logga in sig med sina födelsesiffror och licensnummer.

Som licensierad tävlingsspelare kan du anmäla dig till alla sanktionerade tävlingar i Sverige. Tävlingslicens behöver du oavsett ålder och den är gratis till det år du fyller 13 år. Har du inte tävlingslicens eller vill förnya din gamla gör du det via knappen "Tävlingslicens" på TenTourOnline.se.

Under sidan ’Tävlingar i Sverige’ finns sidan ’Stomkalender’ med datum för SM och andra tävlingar på hög nivå. Det finns en sida för internationella tävlingar i Sverige också.

Vi rekommenderar att man som yngre väljer närområdet och små tävlingar. Efterhand lär man sig hur det går till och väljer större tävlingar på lite längre avstånd.

Tävla kan man också göra om man är med i något lag i seriespel. Då betalar klubben, och man kan få spela många matcher både i singel och dubbel. Man ska ha licens, och det får man betala själv. Licensen är avgiftsfri upp till det år man fyller 13. Är du med i ett serielag är det bra om du har licens, annars får du ingen poäng.

• Hur går det till när man måste ha licens?

www.tennis.se, under ’Tävlingstennis’ går man till sidan ’Tennispoäng’ och sedan till ’Tävlingslicens’. Där finns all erforderlig information om åldrar etc.
Skaffa ny licens på sidan ’Licensregistrering för ny spelare’ och betala på sidan ’Licensinbetalning’. För de upp till 12 år kostar licensen ingenting.

• Kostar det något att vara med i en tävling?

Anmälningsavgift i tävlingar kostar olika mycket beroende på sanktionskategori, singel eller dubbel.

 

• Tävlingar som tränarna bevakar…

Vissa tävlingar bevakas lite extra av våra tränare. Det är oftast SM- och regiontävlingar. Det blir inte varje match, utan oftast när det blir huvudtävling och när det spelats några omgångar.

Lycka till

Uppdaterad: 23 AUG 2018 22:29 Skribent: Webmaster

Lunchtennis 

Anmäl dig här:

Tisdagar kl 12:00-13:00

Fredagar kl 12:00-13:00

Medlemsansökan

 Banbokning

 

 

 

Grand slam sponsorer

 


 

 

 

 
 
 
 
           
           
           
           

Postadress:
Falkenbergs TK - Tennis
Falkenbergs Tennisklubb, Elvägen 9
31140 Falkenberg

Besöksadress:
Elvägen 9
31140 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 0346711088
E-post: This is a mailto link

Se all info