Hoppa till sidans innehåll

Klubb & Sportchef

27 FEB 2019 20:37
Calle Pihlblad ny klubb- och sportchef i FTK
  • Uppdaterad: 27 FEB 2019 20:37

Falkenberg den 2019-02-18

Calle Pihlblad ny klubb- och sportchef i FTK


Styrelsen i Falkenbergs Tennisklubb, FTK, har tagit viktigt beslut för att förstärka och utveckla ledningen och styrningen av klubben och anställer nu Calle Pihlblad som klubb- och sportchef. I denna roll ingår träning av våra juniorer, administrativt arbete, tävlingsledning, medlemsrekrytering och marknadsfrågor.
FTK:s nuvarande tränare, Vadim Krutov och Gabriele Bertasiute (Gabbi), har sedan augusti haft en provanställning. Styrelsen har därefter beslutat att ge Vadim en tillsvidareanställning på 100 procent och Gabbi en visstidsanställning på 80 procent. Christian Bergström som under hösten varit anställd som extratränare och mentor för våra nya tränare 1-2 dagar i veckan kommer tillsvidare att ha samma funktion, alltefter behov och resurser.
Klubben står inför många utmaningar och möjligheter framöver och det är därför vi tar detta för klubben så viktiga beslut. Vi har långt gångna planer på flera nivåer och vet att Calle Pihlblad med sin mycket gedigna bakgrund inom tennisen, som spelare, tränare och ledare, kommer kunna ta oss vidare i det arbetet. Vi i styrelsen ser fram emot att arbeta med och stödja honom, tillsammans med våra övriga medlemmar.
- Jag ser oerhört fram emot att åter arbeta med tennis och att tillsammans med kollegor, styrelse och medlemmar utveckla tennisen i Falkenberg, säger Calle Pihlblad.
Calle Pihlblad har jobbat som professionell tränare i Nordstrands TK (Oslo) under fem år och i Växjö TS under 14 år. Vid sidan om uppdraget i Växjö har Calle även haft flera olika uppdrag för Svenska Tennisförbundet och för Tennis Syd, dessutom har han studerat på Bosön i Stockholm.
Calle är 44 år, ursprungligen från Växjö men sedan fem år bosatt i Falkenberg. I Falkenberg har han arbetat som försäljningschef för ett lokalt företag under senaste fem åren.


Sagt om Calle Pihlblad:
’’För mig är Calle helt unik inom Svensk tennis. Jag bedömer honom som enormt bred i sin kunskap. Det spelar ingen roll om det handlar om att vara tränare på banan, leda andra tränare, vara tävlingsledare och bygga upp en klubbstruktur, ja you name it.
Han kan allt detta. Tror faktiskt inte det finns många med Calles kunskap och engagemang i landet.
Det största med honom är att han gör allting utan prestige. Hans ledarskap är inlyssnande, men aldrig mesigt, utan vågar säga vad han tycker oavsett om det gäller spelare, föräldrar eller andra. Alltid ordning och reda. Går aldrig in på banan utan att vara förberedd in i minsta detalj, är alltid deltagande.
Som person är Calle av det positiva slaget. Ser lösningar och har alltid ett leende på läpparna.’’
Fredrik Rosengren, fd Davis Cup Kapten & Int. Tennistränare

’’Det drivet och engagemanget som Calle har på banan och utanför med idéer och utveckling m.m är fantastiskt. Folk rycks med i hans positiva anda när han jobbar och hur han bemöter personer som han träffar.
Calle är noggrann i sitt arbete och är alltid väl förberedd inför träningar, möten och uppföljning. Hans mål när jag jobbat med honom var att alltid vara 1 år före med sin planering och kommande händelser.
Jag är oerhört glad över att Calle vill tillbaka till tennisen igen och kunna bygga er klubb till nästa höjder.
Som klubb- & sportchef hos er i Falkenbergs Tennisklubb säger jag bara grattis, ni är vinnarna!’’
Pontus Norberg, Tränare & ledare Sv. Tennisförbundet osv


’’Det engagemang som Calle utfört på sin tid i Växjö TS som tränare och ansvarig för tränings- och tävlingsverksamheten går knappt att beskriva med ord. Och det gällde alla typer av spelare, vuxna som barn, motionärer som tävlingsspelare.
Utan Calle hade inte Växjö TS blivit den klubb den var i det läget.
Calle är unik och stort grattis till FTK.’’
Åke Magnusson , fd ordförande Växjö TS och ledarlegend inom Svensk tennis.

Vid ytterligare frågor kontakta;
Göran Blom
Ordf. Falkenbergs Tennisklubb
070-348 05 21

 

PDF

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd

Medlemsansökan

 

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Maj 2018

Banbokning

Falkenbergs TK - MATCHi

 

Grand slam sponsorer

 


 

 

 

 
 
 
 
           
           
           
           

Postadress:
Falkenbergs TK - Tennis
Falkenbergs Tennisklubb, Elvägen 9
31140 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 0346711088, 0346711088
E-post: This is a mailto link

Se all info